2 tojás
1/2 bögre nyírfaporcukor
1/2 bögre magas zsírtartalmú vaj vegáknak kókuszzsír
2 doboz bio kókusztej (egyenként 200 ml)
1 bio csomag sütőpor
2 bögre bio barna rizsliszt vagy rizsliszt
1/2 bögre nagyszálas kókuszreszelék (kalifa pl.) összekeverve 1/2 bögre nyírfaporcukorral
A díszítés:
1 bögre habtejszín (én nem szívesen használok növényit, mert tele van adalékanyaggal)
2 ek. nagyszálas kókuszreszelék (kalifa pl.) elkeverve 2. ek. nyírfaporcukorral
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra, majd a kis kuktámmal a felvert egész tojásokhoz hozzákevertettem a szobahőmérsékleten felolvadt vajat, a nyírfaporcukrot, a kókusztejet, s végül a sütőporral elkevert lisztet. A végén, amikor már túl sűrű volt a tészta, segítettem elegyengetni neki.
Egy kivajazott nagyobb jénaiba simítottuk a tésztát, majd a kisfiam megszórta a sütemény tetejét a nyírfaporcukorral összekevert kókuszreszelékkel.
A tészta kb. 40 perc alatt változott süteménnyé, alulról érkező meleggel sütve. A készenlétében a szokásos hústűvel bizonyosodtam meg.
A még meleg süteményt meglocsoltam a habtejszínnel, és a kis kukta megszórta a porcukros kókuszreszelékkel.
Fotózás után azonnal falni kezdtük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése