2011. március 27., vasárnap

Elvágva a külvilágtól

Már két hete lakunk Budaörsön, szépen berendezkedtünk. Persze még hiányoznak dolgok, pl. függönyök, de leginkább a "külvilág". Még nincs vezetékes telefon, tévé, internet. Ezekre még egy hetet várni kell. Van viszont kézi mixerünk, amit ajándékba kaptunk, be is kevertünk már Zalánnal egy kuglóf tésztát a segítségével. Nagyon finom lett a kakaósan márványos sütemény. A kemót nehezen viselem, beszélnem is kell a doktornővel erről. Kisgyerek mellett lehetetlenség ezt túl élni. Nem tudok két hányás és totál kimerülés mellett Zalánnal foglalkozni. Le szeretnék állni vele. Úgy érzem, több kárt okoz, mint hasznot.

6 megjegyzés:

María írta...

Már régóta olvasom a blogod, eddig csak a háttérből drukkoltam, hogy át tudd vészelni ezt a rettenetes időszakot. Csodállak a lelkierődért és kitartásodért. Most is csak azért írok, hogy biztassalak. Továbbra is tarts ki! Nagyon nehéz lehet, de ha a doktornő nem javasolja, akkor ne hagyd abba a kemót. Ennek az édes kisgyereknek szüksége van még rád. Akkor is, amikor 40 éves lesz, - ezt ne feledd!! Baráti üdvözlettel: Mari

Gesztenye receptjei írta...

Eperke!
De jóó, hogy jelentkeztél, már vártam a híreket.
Próbálj meg kitartani, nem szabad abbahagyni!
Nincs senki ,aki segíteni tudna?

Névtelen írta...

Csak a teljesség kedvéért jegyzem meg, hogy nem a kemó az egyetlen gyógyulási lehetőség a rákbetegségből! Az erőforrásokat nem mindig kívül kell keresni, főleg, ha nem segítenek...
Bárhogy döntesz, az a te döntésed legyen, ez nagyon fontos!
Üdv, kitartást, és gyógyulást kívánok!
Ildi

Icus írta...

Eperke,

tarts ki, nagyon szorítok értetek.
Lélekben veled vagyok, és sokat gondolok Rád, Rátok.

Névtelen írta...

Szia!
Igaziból most ez a normális, hogy hánysz, meg kimerült vagy, hiszen gyógyulsz! Ez sok energiájába kerül a szervezetednek. Jobb lesz, addig meg próbáld tudatosítani magadban, hogy ezek a kellemetlen tünetek jót jeleznek.
Fel a fejjel, én is szurkolok!

Névtelen írta...

Bocsánat, kedves névtelen (itt előttem), de ugye nem gondolod komolyan?
A kemó mellékhatásai nem foghatók fel "egyszerű" gyógyreakcióként. A természetgyógyász-szerek, táplálék-kiegészítők, diéták valóban hoznak gyógyreakciókat az első napokban, hetekben, úgy, mint fáradtság, izzadás, enhye(!) rosszulét, esetleg enyhe(!) fájdalmak. De ezek csökkennek és elmúlnak a gyógyulás folyamán. Nem rosszabbodnak és erősödnek, mint a kemónál, hiszen az tulajdonképpen egy mérdezés, míg az általam felsoroltak pedig méregtelenítések. Nagy a különbség!
Nyilván vannak a kemónak hozadékai. Van olyan rák, amely nagyon is jól reagál rá (Hodgkin pl), van, akinek segít.
Ráadásul az egészséges sejtek ki tudják küszöbölni a kemó, sugár káros hatásait.
DE! Azt ne higyjük már el, ne hitessük másokkal el, hogy a kemó mellékhatásai a gyógyulás jelei. Ezek mérgezéses tünetek. Lehet csökkenteni ezeket méregtelenítéssel (diéta, mozgás, infraszauna pl.), és a szervezet majd rendbejön, ha a kemónak vége.
Lehet úgy dönteni, hogy vállaljuk, és akkor az a jó döntés, a pozitív hozadékaira kell gondolni, és amennyire lehet, csökkenteni a negatív hatásait. És lehet úgy dönteni, ha ez a megérzésünk, hogy köszönjük, abbahagyjuk. Lehet, hogy valakinek több kárt csinál, mint hasznot, és akkor az a jó döntés.
A lényeg, hogy mindenki a saját döntését hozza meg, mert az ő élete az ő felelőssége!
Nem mondhatja senki senkinek, hogy folytassa a kemót minden ellenérzése ellenére. És nem mondhatja senki senkinek azt se, hogy hagyja abba!
Üdv: Ildi