2011. október 11., kedd
Almás zellerkrémleves majdnem Váncsától
Az eredeti recept Váncsa István újságírót dicséri. Korábban a zellerkrémlevest mindig krumplival készítettem, de most lapozgatva Ezeregy recept című könyvét, kipróbáltam almával. Szerencsére Zalánnak is bejött. Bár a kedvéért nem petrezselyemmel megszórt mandulára, hanem színes gyöngyökkel tálaltam.
1 ek vaj és 1 ek. olaj
Kisebb zellergumó
4 kicsi alma
1 ek. 22 százalékos tejszín
1 1/2 l szárnyas alaplé
Vajon (én vaj és olaj keverékén) két fej hagymát megdinsztelünk. Rádobunk egy fej kockázott a zöldjével együtt (már ha volt a zöldségnek, nekem most nem volt), és belereszelünk három-négy almát, ha nagyok akkor persze kevesebbet (a gyomrom miatt pucolt almával dolgoztam). Tíz percig lassú tűzön kevergetve pároljuk, majd só, bors jön és felöntjük másfél-két liter szárnyasaalpléval (ez nálam most bio szárnyashús-leves kockából készült) ) főzzük harminc pecig, majd mixeljük és ízlés szerint tejszínnel még besűrítjük. Alá enyhén pirított mandula és finomra aprított petrezselyem dukál(na).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Eperke ez nagyon finom lehetett!Ki fogom próbálni!Remélem jól vagy!
Köszönöm Nelli a kérdésedet, egész jól vagyok.
Próbáld ki, valóban nagyon finom.
Eperke!Ugye jól vagy és minden rendben van?Olyan régen írtál!Jelentkezz kérlek!
Kedves Nelli,
köszönöm jól vagyok, csak nem igazán volt kedvem írni...
Eper
Megjegyzés küldése