2011. május 5., csütörtök

Bodza fagyi szörpből

A kemo ideje alatt egyszerűen képtelen vagyok a főzésre gondolni. Effektíve úgy érzem magam, mint egy kismama az első trimeszterben, csak éppen az a jótékony illúzió hiányzik, hogy a sok szenvedés egy kisbabáért van. Mivel éhes vagyok eszem, de aztán nem köszönöm meg magamnak, és ezen semmilyen hányinger csillapító nem segít. Semmilyen erős gyógyszer, speciális tea, borogatás miegymás. Legfeljebb a jéghideg bodza fagylalt. Házilag. Nagyon lassan, némi babapiskótával.

10 dkg porcukor
3 tojássárgája
4 dl tej
1 dl házi vagy bio bodzaszörp
2 dl tejszín
fél citrom reszelt héja

Reggel a cukrot, a tojások sárgájával és a bodzaszörppel összekeverem, majd nagyon lassú tűzön sűrűre főzöm. Majd hozzákeverem a fél citrom reszelt héját. Hogy gyorsabban hűljön, jéghideg vízzel teli tálba állítom a lábost, többször átkavarom. Ha kihűlt a mélyhűtőbe teszem. E közben a tejszínt kemény habbá verem, és a félig megfagyott krémhez keverem. Visszateszem a mélyhűtőbe, de óránként még átkeverem. Délben ebéd gyanánt már el is kezdem enni. Persze normál esetben ezt ebéd után tálalom desszertként.

Nincsenek megjegyzések: