Három lisztes-almás-rozmaringos sütemény |
10 dkg bio tönkölybúza liszt
15 dkg nio rizsliszt
5 dkg cukor
1 ek. vaníliáscukor
1/2 tasak instant élesztő
5 dkg vaj
2 dl tej
1 tojás
Töltelék:
3 durvára reszelt alma
1 ek. citromlé,
2 ek. fahéj
2 ág rozmaring
10 dkg vaj
A vajat és a cukrot a tejjel langyosra melegítettem. A háromféle lisztet az élesztőporral és a vaníliáscukorral egy nagy keverő tálban összekevertem. A tojást lazán felvertem. A liszthez hozzáadagoltam a cukros-vajas tejet úgy, hogy a késes robotgép már dolgozott, s közben a tojást is hozzáadagoltam. Az így elkészült tésztát lefedtem, és hagytam fél óra alatt felfutni.
Bekapcsoltam a sütőt 200 C fokra. Egy nem túl nagy tepsit kivajaztam, s a tészta felét elsimítottam benne. Erre rámorzsoltam a vajat, belesimítottam az almát, meglocsoltam a citromlével, megszórtam bőven fahéjjal, és az apróra vágott friss rozmaringgal. A tölteléket befedtem a maradék tésztával. Lefedtem, és mintegy fél óra alatt készre sütöttem.
Még melegen, cukros tejföllel ettük.
Friss rozmaring az erkélyről |
Töltelékre még egy adag tészta |
Készre sülve |
2 megjegyzés:
Nagyon szép, guszta süti:)
Köszönöm. Nagyon finom is volt! :-)
Megjegyzés küldése