2011. december 26., hétfő

Aszalt sárgabarackkal és gesztenyével tekert csirkemell


Karácsonyi menü

Hernádi tárkonyos csirkeraguleves
Aszalt sárgabarackkal és gesztenyével tekert csirkemell
Mandulás bundában rántott harcsa és csirkemell
Tejszínnel kevert krumplipüré és majonézes saláták
Piskótakorong narancsmártással

Boldog karácsonyt kívánok!

Aszalt sárgabarackkal és gesztenyével tekert csirkemell

Aszalt sárgabarackkal és gesztenyével tekert csirkemell


Aszalt sárgabarackkal és gesztenyével tekert csirkemell
Egy jókora csirkemell kiklopfolva
25 dkg natúr gesztenyemassza
20 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
20 dkg bacon
só, bors


A csirkemellet alaposan besóztam, beborsoztam. Egy alufóliára kiterítettem a bacon szeleteket, erre fektettem a húst. Ekkor megkentem a gesztenyemasszával, majd egyenletesen megszórtam az aszalt sárgabarack darabokkal. (Nem áztattam előre be, se nem főztem fel az aszalt gyümölcsöt. Egyrészt puha is volt a barack, másrészt alkoholt nem akartam a kisfiam miatt használni, vízzel meg feleslegesnek tartottam, a nagy forróságban amúgy is átpuhul) A töltelékkel együtt feltekertem a húst a baconnel bélelt alufóliába, majd 180 fokon másfél óra alatt készre sütöttem, az utolsó pár percben kitekertem a csomagolásból a húst és az utolsó pár percben pirosra pirítottam a bacont. Tejszínes burgonyapürét kínáltam mellé. 





Nincsenek megjegyzések: