Karácsonyi menü
Hernádi tárkonyos csirkeraguleves
Aszalt sárgabarackkal és gesztenyével tekert csirkemell
Mandulás bundában rántott harcsa és csirkemell
Tejszínnel kevert krumplipüré és majonézes saláták
Piskótakorong narancsmártással
Boldog karácsonyt kívánok!
| Aszalt sárgabarackkal és gesztenyével tekert csirkemell |
Aszalt sárgabarackkal és gesztenyével tekert csirkemell
| Aszalt sárgabarackkal és gesztenyével tekert csirkemell |
25 dkg natúr gesztenyemassza
20 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
20 dkg bacon
só, bors
A csirkemellet alaposan besóztam, beborsoztam. Egy alufóliára kiterítettem a bacon szeleteket, erre fektettem a húst. Ekkor megkentem a gesztenyemasszával, majd egyenletesen megszórtam az aszalt sárgabarack darabokkal. (Nem áztattam előre be, se nem főztem fel az aszalt gyümölcsöt. Egyrészt puha is volt a barack, másrészt alkoholt nem akartam a kisfiam miatt használni, vízzel meg feleslegesnek tartottam, a nagy forróságban amúgy is átpuhul) A töltelékkel együtt feltekertem a húst a baconnel bélelt alufóliába, majd 180 fokon másfél óra alatt készre sütöttem, az utolsó pár percben kitekertem a csomagolásból a húst és az utolsó pár percben pirosra pirítottam a bacont. Tejszínes burgonyapürét kínáltam mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése