Karácsony után mindenképpen, de már előtte is ildomos könnyű ételeket fogyasztani, legalábbis mi igyekszünk így tenni. Az elmúlt napokban könnyű leveseket, egytálételeket ettünk, illetve különféle szendvicskrémeket. A sütőtökös padlizsánkrém úgy született, hogy kevés maradt mind két zöldségből, miután Zalánnak bébiételeket készítettem belőlük. Legutóbb, amikor szokásos módon nekiálltam a padlizsánkrémnek, hozzácsaptam a tököt is, ne legyen annyira kevéske.
Sütötökös padlizsánkrém
1/2 padlizsán
1/2 sütőtök (a két zöldség arányosan fele-fele arányban)
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 fej paradicsom
só, bors
1 ek. majonéz
kedv szerint kakukkfű, vagy bazsalikom
olaj
Fogtam a két fél zöldséget és sütőben puhára sütöttem, a végén még rá is grilleztem a tetejére. A padlizsánról lehúztam a héját, a tököt kikanalaztam a héjából. Egy mély serpenyőben a kockára vágott vöröshagymát olajon megpirítottam, majd kisebbre vettem alatta a hőt, és hozzáadtam a fokhagymát, tekertem rajta kettőt egy fakanállal, majd hozzáadtam a paradicsomot, és az elősütött padlizsán és tök húsát. Sóztam, borsoztam, ezúttal szárított bazsalikommal megszórtam. Fedő alatt összepároltam. A végén botmixerrel összezúztam, és hozzákevertem egy kis majonézt. Friss kiflire kentük, egy-egy szelet sajtot fektettünk a szendvics tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése