Csokoládés torta
170 g vaj
11/2 bögre nádcukor
1 tk vaníliás nádcukor
3 tojás
2 bögre fehér finomliszt
1 bögre tönkölybúza liszt
másfél tk sütőpor
3 ek cukrozatlan kakaópor
másfél bögre tej
A tojásokat lágyan felvertem. A vajat a két féle cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a tojásokat is. Egy másik tálba elszitáltam a kétféle lisztet, hozzákevertem a sütőport és a kakóport. Óvatosan hozzáadagoltam a tojásos masszához. Az egészet kivajazott tortaformába öntöttem és 190 foko tűpróbáig sütöttem. (50-55 perc) Még tíz percig a formában hagytam állni, majd rácsra raktam. Míg hűlt elkészítettem rá a csokoládémázat:
1 tábla tejcsokoládé
80 gramm vaj
3 ek nádcukor
fél bögre tejföl
Gőz fölött megolvasztottam a hozzávalókat, majd rákentem a tortára. A tetejére fehér csokoládéforgácsot szórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése