A kolbász is tabu. A zsírtartalma, a füstölés, az erősebb fűszerezés és az egyéb adalékanyagok miatt.
Viszont, a Kézműves Magyar Ízek vásárán beneveztem egy mangalica csemegére, mert nem vészesen fűszeres, se nem zsíros, és még adalékanyagtól is mentes.
Mangalica kolbász |
Arról már nem is beszélve, hogy teljesen felesleges volt azon aggódnom, hogy csak meg ne romoljon a horror áron vásárolt egészségesebb finomság, mert miután ettem is belőle három szeletnyit egy kis kenyéren, a fiam annak háromszorosát befalta pótvacsora gyanánt. Hamarább el fog fogyni, mint terveztem. De remélem, azért fut belőle egy adagnyi kolbászos bundás kenyérnek, mert az minimális olajjal az actifry-ban is kisüthető. Az actifry az én "megmentőm" a benne sült krumplit, rántott húst és egyéb rántott dolgot én is megehetem!
Bundás kenyér actifryban sütve
8 szeletnyi bagett
2 tojás
8 karika kolbász
csipet só
1/2 mérőkanálnyi olaj
A két tojást a sóval felverem, majd hozzákeverem az olajat is. Két fél bagett közé két szelet kolbász teszek, majd összefogom, és a tojáshabbal bebundázom szendvicsnek a kenyérszeleteket. Az actifryból kiveszem a keverőlapátot, és a négy szendvicset belehelyezem. 4-4 percig sütöm a kenyereket mindkét oldalukon. Ha nem kéne a gyomromra vigyázni a tojásba még sajtot is reszelnék. Vagy megteszem, de a kolbászt kihagyom. Akinek a gyomra teljesen egészséges, tegye bele mindkettőt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése