Ám ehhez a leveshez, túl sok drága dolog nem szükségeltetik, így bátran ajánlom! Hiába, egy kismamának muszáj megtanulnia spórolni, a kis Vacakja kényelméért. Ha nem érti kedves olvasóm miről beszélek, bátran nézzen körül egy baba üzletben!
4 csirkeszárny
3 kisebb karalábé
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1-2 evőkanál olaj
1 púpozott evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
só, bors
A csirkeszárnyakat 1/2 liter vízzel felöntöm és felteszem főzni. Az eredeti recept azt javasolja, hogy forraljuk fel, ekkor sózzuk és borsozzuk, majd negyed óráig főzzük csendesen. Nem tudom miért, de nem bírom a látványát a vízben úszkáló húsnak, ezért én rögtön beleteszem a felaprított zöldségeket is, ahogy felforrt a víz, de persze csak azután, hogy lekanalaztam a tetejéről a keletkezett habot. Tehát sózom, borsozom is, és így puhára főzöm a húst és a zöldségeket is. Ha ezzel megvagyok, világos rántást készítek az olajból és a lisztből a petrezselyemmel fűszerezve. Ezzel sűrítem be a levest. Friss, tavaszi íze van. Ha franciásra szerezném venni a figurát, akkor a rántásnál olaj helyett vajat használok. Nem margarint, hanem vajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése