2009. április 4., szombat

Szuper melegszendvics a la Papa

Ezt a szendvicset még a Papa készítette nekünk három éve Stockholmban. Pofon egyszerű, nekem még sem jutott volna magamtól az eszembe. Hideg téli estéken éppúgy jól esik forró teával, mint a meleg nyári éjszakában hütő hideg limonádéval. Házi ketcuppel a tetején vagy majonézzel abbahagyhatatlan.

2 személynek:
6 szelet kenyér
6 szelet sonka
12 szelet egyszerű sajt pl. trappista
2 nagy gomba
3 szem paradicsom
vaj

A kenyereket megvajazzuk, a gombát és a paradicsomot felszeleteljük. A vajas kenyerekre egy-egy szelet sonkát fektettünk, erre jön rá a gomba, majd a sajt szeletek, s a tetejére a paradicsom. Meg lehet szórni snidlinggel vagy bazsalikommal. 10-12 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: