Hetek óta szerettem volna moszkauert sütni, ki is néztem rá Stahl Judit receptjét, mert az eléggé egyszerűenk és nagyszerűnek tűnt, és ami a legfontosabb nagyon csokisnak. Az is. Egyszerű és nagyszerű. Csak éppen az enyém nem lett csokis. Mire ugyanis odaértem volna, hogy rá kerekítsem a tetejére, (na meg lefotózzam) bizony a nagyobb része eltűnt a sütinek (valami érthetetlen módon egy Maci ólálkodott a konyhámban).
Így egyszerűen narancsos süti maradt.
Kép nélkül, íme a recept:
10 dkg őrölt mandula (a recept ír mogyorót vagy diót is)
5 dkg cukrozott narancshéj (mivel nincs mérlegem, gyanítom volt az 8-10 dkg is)
5 dkg vaj
5 ek. tejszín (diéta ide vagy oda, a 20 %, az 20 %)
5 dkg cukor
3 dkg liszt helyett 5 dkg
(és a lemaradt csoki, ami 10 dkg lett volna 2 dkg olajjal)
Stahlhoz képest gyorsítva írom. Sütőt előmelegítettem 175 fokra. Meghámoztam egy narancsot, a narancshéját felaprítottam és összekevertem 1 tk. cukorral (mivel nem veszem meg ezt készen) és összekevertem az őrölt mandulával.
Kis lábosban alsó hangon összemelegítettem a vajat, a tejszínt és a cukrot, majd amikor felolvadt benn minden, felforraltam, s ahogy SJ írta zonnal le is kaptam a tűzről, ahogy felforrt. Ekkor hozzákevertem a mandulás-narancshéjas egyvelget és a lisztet is. "Előírás szerint" egy lapos tepsibe sütőpapírt fektettem, és a tésztából kis halmokat tettem teáskanállal 5-5 cm-es távolságokra gymástól. Kicsit le is lapogattam a halmokat. Majd megsütöttem 12 alatt.
Legközelebb olvasztott csokival is megkenem, de így is nagyon finom narancsos süti volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése