2011. február 21., hétfő

Első kemo a nyakamban

A első kemo már lóg a nyakamban, 48 órán át kapom folyamatosan. Az első infúzió a "jó" maga a folsav kb. háromnegyed óra alatt lement, majd elkezdték adagolni a "rosszat" magát a kemo gyógyszerét. Az első kisadag fél óra alatt lefolyt, s mivel jól reagáltam rá, nyakamba akasztották a többit, és haza bocsájtottak. Holnap még be kell mennem még egy adag folsavra (ha jól értettem) majd jöhetek haza, harmadik nap meg ki húzzák a tűt, leakasztják a nyakamból a "szalámit". Ez a becsomagolt infúzió úgy néz ki, mint egy kis rúd téliszalámi.

Jól vagyok, nincs semmi mellékhatás, és lekopogom, hogy így is maradjon!!! Főleg, hogy kiderült, nem is olyan egyszerű ez a mobil kemo sem, igaz, legalább nem kell két napot kórházban feküdnöm.

Ugyanis kiderült, hogy a kezelés mindennapján be kell menni a kórházba, egymás követő három nap, és én csak kettőről tudtam. Az első és a harmadik napról. Ez azért nem túl jól, mert továbbra is ide Tatabányára járnék kezelésre, na de Budaörsről. Busszal és vonattal. Korán reggeli indulással, hogy nyolcra be is érjek. Így a költözést egy héttel már csúsztathatjuk is, ugyanis pénteken kezdenénk a költözést, aznap eleve vérvételre kell jönnöm reggel, de ez a legkevesebb, viszont a hétvégei költözés után már hétfőn a kezelésre kell jönnöm, s kedden és szerdán is. Így egyszerűbb, ha még itt maradunk. De hogy utána hogy oldom meg, még rejtély. Illetve megoldom, csak félek, jó fáradt leszek ennyi utazástól.

3 megjegyzés:

Icus írta...

Eperke, nem ismerjük egymást személyesen, de őszintén mondom, hogy egy nagyon bátor lánynak tartalak, és nagyon-nagyon szorítok, hogy a további kezelésekre is ilyen jól reagálj. Mindig várom, hogy jelentkezz, és hírt adj magadról. Kitartást és sok erőt kívánok a továbbiakra. Üdvözlettel, Icus

Gesztenye receptjei írta...

Eperke!
Jól vagy?
Hogy bírtad?
Minden rendben?
Várom a híreket.
Ölellek!!

Bori írta...

Kedves Eperke!

Nemrég találtam rá a blogodra, és csak szeretném, hogy tudd, borzasztó erős lány vagy és minden elismerésem a tiéd! Ezt muszáj volt megírnom :) Sok sok erőt és kitartást, és tudod, minden rendbe fog jönni!

Ui.:Üdv Budaörsön! :)

Bori