2011. február 16., szerda

Néha azért elbizonytalanodom

A jó hír, hogy a kemo nem három, hanem két hetente lesz, így gyorsabban lemegy. Az onkológus doktor nénim szerint nem leszek tőle rosszul, a hajam sem hullik ki, mert csak könnyűt kapok. Úgy fogalmazott: a páciensek nem szoktak panaszkodni. Remélem, én velem is így lesz. Az elsőt jövő héten hétfőn kapom.
A folytatás, hogy rossz hír lenne, nincsen. Maximum csak időnként elbizonytalanodom. Hogy valóban jó, hogy most költözöm, és nem vártam meg a kemo végét. Mentségemre szóljon, akkor még nyolc és fél hónapról volt szó, a három heti adagok miatt, és nem félévről. Sokszor aggódom, ez valóban jó-e nekem, és hogyan fogok tudni mindent fizetni, meg, hogy itt kell hagynom az otthonom. Tartok attól, hogy ott nem leszek-e túl magányos, mint itt voltam az elején, és nem rossz lépés-e, mert bár azt mondom nem szeretek itt lenni, de legalább már egy csomó embert ismerek. Néha azon is mélázom, hogy valóban nem szeretek-e itt lenni, vagy csak bemagyaráztam magamnak. Mert már nem félek itt, mint ahogy féltem korábban. Zavar az is, hogy a saját lakásomat itt hagyom, ami az én tulajdonom (is) és megyek olyanba, ami nem az enyém. Hogy majd jönnek a számlákkal, meg amúgy is ellenőrizni stb. Hogy jobban kell figyelnem, vigyáznom, mert nem az enyém, ami benne van. Zavar. Persze, lehet, hogy hülyeség.
Ugyanakkor meg várom már, és tervezem, bújom a netet, lassan már fejből ismerem Budaörs térképét, és azt hogy mi hol van, milyen programok vannak a városban, milyen óvodák és bölcsődék, üzletek és cégek vannak, ki a polgármester, vagy az építési hatóság vezetője (mintha bármi szükségem lenne ez utóbbira) stb. Mint egy igazi újságíró, akár írhatnék is a településről...

Mai gasztronómia: Almaleves, karfiol pörkölt és Fűszeres Eszter mai sütije.

3 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Eperke!
Szerintem jól teszed, hogy tervezgetsz, de most fontos, hogy a pozitív oldalát erősítsd a költözésnek. Meglátod jót fog tenni.
Továbbra is szorítok!!!
Ölellek!

Eperlány írta...

Igyekszem, csak pozitívan! :-)

gneke írta...

Ahogy most továbbolvastam az újabb írásaidat én úgy érzem várnék még a költözéssel. Ne haragudj, hogy ezt írom, nem vagyok, nem voltam és remélem nem is leszek ilyen helyzetben mint te vagy most.
Nagyon szorítok Neked, biztos minden rendben lesz!