2011. június 9., csütörtök

Pár perces vacsora

Még tavaly vásároltam magamnak - már akkor is aktuális - szakácskönyvet, amit most elővettem. Végre tudok enni és főzni újra a kezelés után pár napppal. Címe: Ínyenc fogások az őrület szélén álló anyukáknak. Nagyon találó! S a szerzők az alcímben ígérik: 50 stresszmentes recept, ami tényleg beválik a gyerekeknél. És tényleg! Hozzáteszem, ezek a receptek nem csak gyerekeknek való, simán besorolhatóak lennének Nigella expressz vagy Stahl Judit gyorsan valami finomat receptjei közé. Tökéletesek elfoglalt üzletasszonyoknak és agglegényeknek is.


Az egyik újdonsült kedvenc ebből a percek alatt elkészíthető sült csemege. Főleg, mert Zalán falja.

* Sült csemege percek alatt *


Alaprecept 1 személyre:
1 tojás
1 jókora evőkanál sűrű tejszín
1 kis kanál evőkanál tetszés szerint bármiből



A gázsütőt 7-es fokozatra, az elektromosat 220 fokra előmelegítjük. Helyezzük a hozzávalókat egy kis hőálló edénybe rétegesen, de először egy kis kanálnyi tejszínt tegyünk bele. 6-7 percig süssük.

Variációk a könyvből:
tojás, vaj, só
tojás, tejszín, gruyere sajt, curry
tojás, tejszín, sajt, sonka
tojás, tejszín, sajt és paradicsom
tojás, tejszín, sajt, burgonya, brokkoli és zöldborsó

Zalán kedvencei:
tojás, tejszín, sajt, cukkini vagy zsenge tök, só, bors
tojás, tejszín, sajt és virsli, só

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Drága Eperlány!
Több hónapja figyelemmel kísérem életed alakulását. 55 éves és sok tapasztalatot gyűjtött "nyanya" vagyok. Amint látod, rossz alvó is. Örököltem a női felmenőktől egy erős empatikus készséget. Ráadásul sokszor van "megérzésem". Utálom a dolgot. Nem, nem vagyok jósnő meg efféle, csak néha érzek valami zavarót. Most is nehezen szánom rá magam, de leírom: kérlek cseréld le a blogod fejlécében lévő eperképet! Ha észrevetted, van egy pici hiba az epren. Talán szándékos volt a választásod - senki sem tökéletes - jelzésnek szántad. Mindenesetre Neked most ép és szép eperszemekre van szükséged. Ha butaságnak találod, bocsánat. Ha lehet, mielőbb töröld a megjegyzésemet. Még így is szégyenlem a butaságomat, de akkora kényszer volt bennem, hogy írnom kellett.
Minden jót az életben! Gratulálok kicsi, édes fiacskádhoz!
Szeretettel:KULAM

Eperlány írta...

Kedves Kulam,

köszönöm a megerősítést, a minap pont elgondolkoztam ezen. Le fogom cserélni!

Eper
Ui: és nem törlöm a bejegyzésedet. Dehogy!