4-5 szál kisebb vagy 2 nagyobb fehérrépa
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. natúr vega mix ételízesítő (vagy egyéb más pl. vegeta)
só, bors, szerecsendió
1/2 liter víz
1 dl sűrű tejszín
1 ek. barna rizsliszt
1. tk. vaj és 1 tk. olívaolaj
fél csomag petrezselyem
gruyére vagy más olvadós sajt
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk, a fokhagymát zúzzuk. A vaj és olaj keverékén átfuttatjuk őket, majd felöntjük a vízzel. A fűszerekkel izésítjük. Lassan puhára főzzük. Majd behabarjuk a lisztes tejszínnel.
gruyére vagy más olvadós sajt
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk, a fokhagymát zúzzuk. A vaj és olaj keverékén átfuttatjuk őket, majd felöntjük a vízzel. A fűszerekkel izésítjük. Lassan puhára főzzük. Majd behabarjuk a lisztes tejszínnel.
Mély tálkákba, a felkockázott pirítós kenyeret rakunk, jól megszórjuk reszelt sajttal, s erre merjük a levest, a tetejét friss petrezselyemmel hintjük.
4 megjegyzés:
Nocsak!:) ezt ki fogom próbálni!:)
Eperke de jó, hogy jelentkeztél!Hogy vagy mostanában?Ez a leves nagyon finom lehet!Zalán szerette?
Roza, szeretettel ajánlom!
Nelli, köszönöm szépen, és a korábbi érdeklődésedet is!
Zalánnak ízlett, szerencsére a leveseket szereti, ezért is igyekszem változatosan kínálni! :-)
Megjegyzés küldése