2011. december 26., hétfő

Piskótakorong narancsmártással


Egyszerű, gyors, és ami nem hátulütő, könnyű karácsonyi desszert. A szaggatásból visszamaradt tésztát a reggeli kakaóhoz is kínálhatjuk. 
A tészta:
18 dkg finomliszt
18 dkg nádcukor
6 tojás
9 dkg vaj
1 csipet só
A narancskrém:
2 dl hideg tejszín
1 csomag habfixáló
2 dl hideg tejföl
10 dkg nádcukor
1 narancs reszelt héja és leve
fél citrom leve
Díszítésnek: 2 narancs szeletekre vágva
Piskótakorong narancsmártással


A piskótához a vajat megolvasztottam. Míg hűlt, a tojásokat a cukorral jó sokáig verve habosra kevertem. A sóval elkevertem a lisztet, amit kanalanként a cukros tojáshabhoz adagoltam. a legvégén a kihűlt vajat kevertem hozzá. Egy sütőpapírral kibélelt, 20x30-as téglalap alakú jénaiban egyenletesen eloszlatva 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem. A csaknem kihűlt tésztalapból pogácsaszaggatóval különböző méretű köröket szaggattam.
A krémhez a tejszínt felvertem a cukorral és a habfixálóval. Óvatosan hozzákeverten a citromlét, a narancshéját és levét, majd az egészet fellazítottam a tejföllel, s tálalásig hűtőben tartottam. Kínáláskor -étvágytól függően- egy-két korongot tányérra tettem, nyakon öntöttem a krémmel, és narancskarikákkal díszítettem. 

2 megjegyzés:

Nelli írta...

Eperke jól vagy?Mi van veletek?
Jelentkezz!!!!

Eperlány írta...

Köszönöm Nelli az aggódást, jól vagyok. Írtam posztot...