2009. február 9., hétfő

Szombati kalács vasárnap

Fűszeres Eszter szombati kalácsát próbáltam ki tegnap. Nem éppen jó matekosként némi fejtörést okozott a hozzávalók harmadolása, de négy kalács kissé sok lett volna kettőnknek. Eszter említi a receptben, hogy nem túl édesen készíti, hiszen kenyérként is fogyasztják, így én több cukrot tettem bele. S mivel a svéd sütik hiányoznak, a tetejét kardemummal és jégcukorral szórtam meg. Annyira finom, hogy legközelebb inkább kettőt sütök egyszerre. Felezni szerencsére egyszerűbb, mint harmadolni.

2 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Látom, jobban vagy lassan! :-)

Hol vetted a jégcukrot?

Eperlány írta...

Igyekszem! :)

A jégcukrot Intersparban vettem. A blogba berakom a fotóját!