2010. június 23., szerda

Csintalan-palacsinta


Újabb tojásfehérje próba, most palacsintával. Egy egész karikányit nyomott magába az én kicsi fiam tegnap délután, és mára nincs se fura végtermék, se hasfájás, se kiütés. Úgy látszik, végre sikerül a kis gyomrának gond nélkül megemésztenie a tojás fehérebbik részét.
Pár napig most pihentetem a dolgot, és hétvégén direktben főtt formában tálalom majd elé. Lesz ami lesz alapon.
Hasonló örömöket kívánok!
Palacsinta
6 dl tej
3 tojás
1 csipet só
1 tk. cukor
350 gramm liszt
Hideg alapanyagokkal dolgozom, mert nem szeretek várni a tészta sütésre. A tej felét egy habverővel összekeverem a tojással, majd további erőteljes mozdulatokkal hozzászitálom kisebb adagokban a lisztet. Majd a maradék tejjel fellazítom. Mikor édességnek szánom a tésztát, a csipet só mellé, kicsivel több cukrot is hozzáadok, ha sós étel lesz belőle pl. hortobágyi, akkor a cukrot elhagyom és több sóval szórom meg. Forró olajjal kikent serpenyőben decinként kisütöm. Most 14 darab lett belőle. Igaz, mi a nagyon vékony palacsintának vagyunk a hívei.

Nincsenek megjegyzések: