Újabb tojásfehérje próba, most palacsintával. Egy egész karikányit nyomott magába az én kicsi fiam tegnap délután, és mára nincs se fura végtermék, se hasfájás, se kiütés. Úgy látszik, végre sikerül a kis gyomrának gond nélkül megemésztenie a tojás fehérebbik részét.
Pár napig most pihentetem a dolgot, és hétvégén direktben főtt formában tálalom majd elé. Lesz ami lesz alapon.
Hasonló örömöket kívánok!
Palacsinta
6 dl tej
3 tojás
1 csipet só
1 tk. cukor
350 gramm liszt
Hideg alapanyagokkal dolgozom, mert nem szeretek várni a tészta sütésre. A tej felét egy habverővel összekeverem a tojással, majd további erőteljes mozdulatokkal hozzászitálom kisebb adagokban a lisztet. Majd a maradék tejjel fellazítom. Mikor édességnek szánom a tésztát, a csipet só mellé, kicsivel több cukrot is hozzáadok, ha sós étel lesz belőle pl. hortobágyi, akkor a cukrot elhagyom és több sóval szórom meg. Forró olajjal kikent serpenyőben decinként kisütöm. Most 14 darab lett belőle. Igaz, mi a nagyon vékony palacsintának vagyunk a hívei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése