2010. június 14., hétfő

månstad - az új családtag


Nagy elhatározásra jutottunk a napokban: kiköltözünk a hálóból a nappaliba, hogy Zalánnak végre legyen saját szobája. Így a nagyobbik szobát úgy kell átrendeznünk, hogy a nappali-ebédlő-dolgozó mellett még a háló funkciónak is legyen helye.
Első lépésben egész lakásra kiterjedő szanálásba kezdtünk, és kíméletlenül igyekszünk minden olyan dologtól megszabadulni, amit 2-3 éve nem vettünk a kezünkbe, és nem a kedves emlékek kategóriájába esik. Lakás díszek, játékok, ruhák, táskák és cipők, ilyen-olyan funkció nélküli marhaságok. S most, hogy az államvizsgán már én is túl vagyok, a főiskolai-egyetemi jegyzetek és könyvek is új gazdát keresnek. Ez a folyamat még pár hétig eltart, főleg, mert a konyha kerül sorra utoljára, és mint legfájdalmasabb terület, ott nehezebben fogok haladni. De muszáj, mert alig férünk el a lakásban, és a mostani hálóhelyünk ágyneműtartója rejti a lakás textileket, és a téli ruhatárunk nagyobb részét is, amiket el kell tudnunk rakni valahová.

Tegnap ki is néztük az új ágyunkat, ami valójában egy kihúzható sarokkanapé. Kényelmes, több személyes, eléggé masszív, mégis kényelmes ülni és feküdni is rajta, nincs túl lent a földön, és van ágyneműtartója is. Már alig várom, hogy szétszedhessük a lakást és újra átrendezhessük! Remélem, az egész hét ilyen izgalmas marad!

2 megjegyzés:

Hugi írta...

Szia Eperke!
Nagyon tetszik ez az ülő garnitúra.
Ez a bordós szín nincs fent az ikea oldalán, hol találtad a képet róla?
Ha nem gond, beraktam a bevásárló listánkra én is.
Nagyon szimpatikus az ára, a kinézete is :)
Üdv.: Hugi

Eperlány írta...

Szia Hugi!
Dehogy baj! Miért is lenne? :-) Mi is pont ezen paraméterei miatt döntöttünk mellette. Az első kép az egy svéd oldalról lett levéve, itthon csak zöldben és szürkében lehet kapni. Ez ami kéknek látszik is szürke. Mi ez utóbbi mellett döntöttünk, mert a másik kanapénknak ( Fothult) is ilyen zöld a huzata, az anyag is ugyanaz szerintem, és elég kényes. Sajnos a miénket át is kell majd húzatni, vagy varrni rá új húzatott, mert egyrészt a nap kiszívta (közel volt az ablakhoz, és a nappalink déli fekvésű) illetve későn jöttünk rá, hogy le kéne valamivel takarni, és addigra jópárszor lebukta Zalán, ahogy a kezemben volt büfiztetéskor.
Kár, hogy a képen látható lila nem kapható itthon. :-(
Eper