2012. május 30., szerda

Szamóca-sangria

Ami Zalánnak a cini-őrület (tele vagyunk egerekkel) az nekem az eper (akarom mondani szamóca, azzal is tele vagyunk), igen-igen, végül is volt kitől örökölnie a mániára való hajlamot. Bár ez nem jelenti azt, hogy itthon minden szamócás-epres lenne. Egyébként ez az őrület hasznos is tud lenni. Egyrészt marhára megkönnyítem ezzel a barátaim és rokonaim dolgát egy-egy jeles napon, mert túl sokat nem kell gondolkodniuk milyen legyen bármi is amit vásárolnak, mert ha csak a Google-ba beírják epres ajándék, epres fülbevaló, epres ruha vagy akármi, akkor számtalan variációt találnak. És hát én nagyon is tudok ezeknek örülni! Másrészt, olyan epres kedvem lesz a legrosszabb hangulatomban is amikor a kezembe fogom, felveszem, meglátom őket, hogy már megérte. Akárcsak ettől az egyszerű szamóca-sangriától, akkor is, ha az alkohol mentes változatot készítem:




1 banán
1 narancs
30 szem szamóca
1 liter eperlé vagy szűretlen almalé
1 üveg rosé 

A gyümölcsöket felszeletelem, kivéve az epernek egy kisebb hányadát, amit villával összetörök, a gyümölcslét a borral összekeverem, beledobálom a gyümölcsöket, hűtőbe teszem, és szép lassan megiszogatom. 

Amennyiben alkohol mentes változatot szeretnék, akkor a fent említett kétféle gyümölcslét használom, 1 liter eperlét és 1 liter szűretlen almalét. 



Nincsenek megjegyzések: