2008. augusztus 11., hétfő

Baracklekvár


Már teljesen kétségbe voltam esve, hogy idén lemaradtam a baracklekvár főzésről, amikor megláttam a gyümölcsöt az üzletben. Ugyan nem kajszi, hanem rózsa fajta, de így legalább van egy plusz íze. Lepucolni ezt a fajtát még leforrázva sem könnyű, tehát maradtam a passzírozásnál. A másfél kilóhoz negyven deka cukrot, és egy csomag vaníliás cukrot adtam. Így csak egy kisebb üveggel tudtam elrakni a tiszta baracklekvárból és maradt egy kis tálnyi, amiből már ma reggel is falatoztunk a friss vajas zsemlére kenve.

Eltettem a passzírozásból vissza maradt lekvárt is, amiben a héj is benne van, így nem olyan lágy, hanem inkább dzsemszerű. Ezt beraktam a hűtőbe, jó lesz süteménybe.

Nincsenek megjegyzések: