A recept egy svéd könyvből van, címe, ha jól fordítom: Recept minden szívnek. Eredetiben: Alla Hjärtans Recept. S a Szív és Tüdő Alapítvány kiadásában jelent meg, és a svéd gyógyszertárak terjesztik. Ha nem jól értelmeztem, várom a segítséget!
Amúgy nagyon könnyű, és végtelenül hamar készen van, még akkor is ha a rák farkincák mélyhűtöttek, a rizs főzése alatt forró vízben hamar felolvad. Az egész, tálalással együtt, húsz perc alatt elkészült.
1 doboz (két csomag) vadrizs mix
2 db kaliforniai paprika
1 csomag újhagyma, vagy egy kisebb sonkahagyma
1 ek felolvasztott vaj + 1 ek olívaolaj
2 tk curry
só és bors
400 g tisztított rákfarok
1/2 lime
1 fél csomag petrezselyem
Tálaláshoz: egy kicsi metélőhagyma, pár kanálnyi natúr joghurt
A rizst a dobozon feltüntetett előírás szerint megfőztem. A felolvasztott vajon és olaj keverékén megfuttattam az újhagymát, hamar hozzátettem a rákot és a petrezselymet, megborsoztam, éppen csak hogy megforgattam, nehogy keményre főzzem a rák húsát. Hozzátettem a rizst, sóztam, elkevertem benne a curryt, meglocsoltam a lime levével. Letakarva pár percig alacsony hőfokon pár percig pároltam még.
Tálalásnál joghurtot kanalaztam mellé, amit megszórtam a metélőhagymával.
A recept kb. 286 kalória, és 5,6 g a zsír tartalma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése