2008. október 22., szerda

Ricottás-spenótos lasagne


A spenótos spagettihez a mártáshoz hagymát dinsztelek, rádobom a csíkokra vágott sonkát, a nagyobb darabokra vágott gombát és a karikára szeletelt sárgarépát. Bele a spenót, só, bors, kakukkfű, bazsalikom, és fokhagyma. Randa, de finom. Sajttal megszórva tálalom.


A spenótos lasagne jóval mutatósabb, és egyszerűbb.
1 fej hagyma
1 tasak mirelit spenót vagy kiló friss
1 doboz ricotta
bors
kakukkfű
szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
fél doboz lasagne tészta
sajt a tetejére
1 dl tejszín
A jénaiba: kis vaj és zsemlemorzsa

Hagymát dinsztelek, rádobom a spenótot, bele a ricotta, só, bors, kakukkfű, fokhagyma, szerecsendió. A kivajazott, zsemlemorzsázott jénaiba egy sor tészta, egy sor mártás kerül. A tetejét megöntözöm tejszínnel és megszórom sajttal. Húsz perc légkeverésen és kész a vacsi.
Fokhagymás joghurttal nyakon öntött zöld salátával tökéletes.

1 megjegyzés:

Grenadine írta...

kedves eper, lesd meg ezt