Vöröslencseleves kakukkfűvel és fetával
(Röd linssoppa med timjan och feta)
Ez a recept is a már sokszor emlegetett Alla Hjärtans Recept című svéd gyógyszertári könyvből van. Amiben az ételek mellett életmód receptek is vannak az egészséges szívért.
Sűrű laktató leves, szinte már főzelék állagú.
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
1 mk. olaj
4 dl vöröslencse
1-1,5 l víz
2 zöldséges leveskocka
2 babérlevél
1 tsk száraz kakukkfű
só és feketebors
10 dkg feta
néhány ág friss kakukkfű
A vöröshagymát kockára vágjuk, a sárgarépát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk. Olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a répát és a fokhagymát kicsit átfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a leöblített lencsét. Felöntjük a vízzel, beledobjuk a zöldségleves kockát, és felforraljuk. Ha hab keletkezik leszedjük. Fűszerezzük a szárított kakukkfűvel és babérlevéllel, és még 15 percig gyenge lángon főzzük, míg be nem sűrűsödik. Kevergetni kell, hogy ne égjen le.
Mikor a lencse puha, és a leves besűrűsödött ízesítjük sóval és borssal.
Tálaláskor fetát morzsolunk rá, és friss kakukkfüvet morzsolunk rá.
Kenyeret kínálunk mellé.
2 megjegyzés:
Nézz be hozzám, van neked valami ott;O)
Köszönöm Latsia! Nagyon kedves tőled! El nem tudtam képzelni milyen meglepid lehet, azt hittem valami receptem :)
Megjegyzés küldése