2009. július 23., csütörtök

Koala mamusz


Sosem voltam híve annak, hogy a márkák határozzák meg az életemet. A fiamat sem szeretném erre nevelni, de tény, hogy Zalán egy világfi. Már "járt" Svédországban, igaz, még csak a hasamban. Viszont a svéd rokonait le sem tagadhatja! Szereti az olaszul énekelt operát, s amúgy a babakocsija is olasz. S ha már a márkáknál tartunk, a gardróbjában valódi nemzetközi kavalkád van: farmersapi és napozó Svédországból, cipő Amerikából, body a franciáktól. S most egy pandás papucs is érkezett egyenesen a Kenguruk országából. Maci egy pólót, én egy konyharuhát kaptam.
Az ajándékozó, egy barátunk, aki azért utazott a Föld másik felére, hogy valóra váltsa álmát: szörfözni Ausztráliában! Bízom benne, a fiam is olyan eltökélt fiatalember lesz majd, mint Robi! Aki nevetve, csak annyit fűzött az ajándékhoz, hogy ha majd a sok marha szülő felvág az oviban, hogy az ő gyerekének nike, meg adidas és akármilyen sportcipője van, mi csak rámutatunk majd a koalás mamuszra!
Ennél szerintük sokkal fontosabb, hogy a gyerek minél több nyelvet értsen és beszéljen, ezért hallgat Zalán (a nagypapája tanácsára is) a magyar mellett, angol könnyű zenét és svéd mesét napi rendszerességgel. S bízunk benne, hogy ettől még nem keveri majd össze a hamutartó és a melltartó szavakat három évesen.