2010. december 13., hétfő

Rost és puffasztó mentes étek


Mi késve értünk a dokihoz, neki meg már dolga volt, így várnom kellett másfél órát rá, miután már csak alig tíz perce maradt rám mindössze. Megnézte a vizsgálati lapomat a "rossz hírrel" - ő fogalmazott így, megvizsgálta a hasamat, megkérdezte hogyan derült ki, hogy jöttek a tünetek. Majd elmondta, hogy a szövettant, amit múlt héten levettek meg kell várni, az kb. tíz nap, így már csak jövőre műt meg. Az év elején. "Nem akarják a karácsonyomat elrontani". Megbeszéltünk egy újabb találkozást szerdára, akkor leszek okosabb.
Mikor szóba jött a családi anamnézis, és a gyógyulásuk, akkor azt mondta "remélem, minden rendben lesz önnel is". Ettől a "remélemtől" megint kiborultam. És persze tudom, de valahogy még is kellett, hogy Anyukám és Maci is megerősítsék, hogy ő orvos, ő neki a tényeket kell közölnie, nem mondhat olyat amiben nem száz százalékig biztos. És ezzel a remélemmel nem akart elbizonytalanítani.
Maci azt mondta a lényeg, hogy mi tudjuk, és mi biztosak vagyunk, abban hogy jól leszek!
Hazafelé az autóban még azzal is győzködtem magam, hogy a doki nem akart elkeseríteni, meg minden rendben lesz, hogy végül azzal búcsúztunk el, hogy a doki helyeselt azért, mert én mondtam neki, hogy csak pozitívan gondolkodok.
Mivel időm nagyon nem volt, annyit kérdeztem meg hirtelen, hogy nem gond-e a várakozás, és hogy annyit mit tehetek. Azt mondta ez a két hét már nem változtat semmin, mert a daganat ott van, ettől rosszabb nem lesz. Az étkezésben arra ügyeljek, ne nagyon fogyasszak se puffasztó, se rostos ételeket. Például almát csak főzve, héj nélkül, szőlőt se, se narancsot, mert az is rostos. Banánt lehet. Húst, kenyeret is szabad.
Most kicsit bajban vagyok, mit szabad és mit nem? Burgonyát, rizst igen. Mi az aminek még alacsony a rozs tartalma, de zöldség, gyümölcs, és nem puffaszt? A borsó és a kukorica most puffaszt, vagy sem?

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia, bocsánat, csak azért írok névtelenül, mert nem magamat akarom reklámozni. Én éppen 13 éve, decemberben estem át egy ilyen műtéten. Itt vagyok, jól vagyok. Vigyázz, hogy a pozitív gondolkodás ne csak szólam legyen, hanem igazán! Rajtam is segített. Te is ügyes leszel.
(Diétáról találhatsz sok infót a neten is, de könyveket is lehet kapni.)

dióhéj írta...

jajj...valamiről lemaradtam azt hiszem...pedig nyitogatom a blogodat, de a nagy rohanásban csak a képeket lestem, hogy lássam mit főztél...olvasni meg csak most olvasom...

Eperlány írta...

Kedves Névtelen! Nagyon-nagyon igyekszem! És köszönöm a jó példát! Eper

Eperlány írta...

Dió!
Valójában ezért kerestelek pénteken, személyesen szerettem volna elmondani!
De majd beszélünk!
Puszillak: Eper